een spiritueel-lichamelijke oefenweg

De basiscursus wordt opgebouwd in twee tweedaagsen en vormt het fundament van de meditatieve eutonie.

Tijdens de basiscursus leert men de meditatieve eutonie oefenprincipes kennen en doet men ervaring op aan de hand van specifieke sleuteloefeningen. Men ontwikkelt een verfijnd lichaamsbewustzijn.

In deel 1 gaat het vooral over het  ‘in voelend contact‘ er zijn en blijven, ook als er zich verhoogde tegenstanden aandienen. Sleutel om disponibel en met aangepaste veerkracht tot beweging/handeling te komen.

Het in contact er zijn is uiteraard heel fundamenteel. Wat betekent dit concreet en hoe is de link met tonusregulatie? Hoe oefen je invloed uit op tonus-regulatie?

Op welke manier beinvloed een eutonie-oefenhouding gunstig het dagelijkse leven?

Een heel belangrijke attitude in dit leerproces is achtzaamheid ontwikkelen. Waarden zoals; verlangzamen,  verstillen, laten geschieden en laten zijn wat is, komen hierbij sterk op de voorgrond.

De wil die maakt en realiseert, soms zichzelf dwingend, maakt geleidelijk plaats voor de kracht van de luisterende motiverende wil. Zo kan een ‘als vanzelf ‘beweging/handeling ontstaan.

In deel 2 van de basiscursus wordt er  daarenboven veel aandacht geschonken aan innerlijke dynamiek, nl.het meer  doorlaatbaar worden van de lijfelijke binnenruimte en het skelet- en beenderbewustzijn. Buigzaamheid, soepelheid, lichtheid en houvast worden hierdoor ondersteund.

Het integreren van een centrale rode draad die doorheen het ganse leerproces loopt, namelijk: het innige onverbreekbare verbond tussen het fysieke- en het geestelijke lichaam, wordt in het bewustzijn gebracht.

 

Basiscursus deel 1  

za/zo 30 nov. - 1 dec (onder voorbehoud)

In De Regenboogslang - Ceylonpoort 5 - 25,  2037 AA te Haarlem

Deelnamekosten: € 150,-

Informatie opvragen

Voor concrete bijkomende cursusinformatie en/of vragen neem contact op met Etienne Amand via het mailadres: info@meditatieve-eutonie.be

 

Etienne Amand

Prinsenhof 39 A

B-9000Gent

telefoon: + 32 9 224 03 49

gsm: + 32 476 31 80 62

Meditatieve Eutonie

 

info@meditatieve-eutonie.be

Iban: BE05 0012 4743 7275

BIC: GEBABEBB

BTW: BE0586 699 649