Levenskrachtig ouder worden
Een praktijkcursus ter ondersteuning van neurogenese, neuroplasticiteit en preventieve zelfzorg tegen neurodegeneratieve processen.
Meditatieve eutonie is de rode draad er doorheen.
Verouderen is een natuurlijk proces dat zich langzaamaan voltrekt doorheen onze levensduur.
Hoe gaan we daar mee om?
Schieten we schrikkend wakker wanneer zichtbare tekens ons gemoed overhoop brengen en we innerlijk beginnen worstelen met een tanend zelfbeeld. Ervaren we het als een vechten tegen de bierkaai?
– Of –
Hebben we geleerd hoe verouderen een dynamisch proces is in twee richtingen, wat wil zeggen niet enkel en zozeer in de richting verval maar evenzeer richting vernieuwing, richting levenskwaliteit in wijsheid.
Levenskrachtig ouder worden is geen luxe, maar een preventieve zelfzorg tegen een verhoogd risico op neurodegeneratieve processen.
Het is de opdracht van elke volwassene die levenskwaliteit in het vaandel wil dragen, om levenskrachtig ouder worden als een gouden draad in de eigen levensloop te spinnen.
En de ouderen onder hen dan? Wel, degenen die zich niet terugplooien in steeds dezelfde gekende burchten, die zullen de vitaliteit en vrucht van de intelligente levenskracht uiteindelijk blijven smaken tot op zelfs heel hoge leeftijd.
De praktijkcursus is in zeven dagen gespreid over een elftal maanden. Tijdens elke cursusdag wordt deels tijd besteed aan inzichten en kennis vanuit het recente wetenschappelijk onderzoek en deels aan duiding, didactiek en oefenen van het aangereikte.
De rode draad er doorheen is de meditatieve eutonie, een lichaam georiënteerde, behoedzame en meditatieve oefenweg. Waarbij het oefenen vooral een vorm van training van het zenuwstelsel is, uiteraard met als vrucht een kwaliteitsvolle fysieke en mentale beweeglijkheid.
De zeven cursusdagen vormen een geheel. De thema’s en de oefeningen cumuleren zich opbouwend en worden geschraagd door belangrijke sleuteloefeningen van de meditatieve eutonie.
> Bekijk de Cursusagenda voor het actuele aanbod